Onderhoud

Tapijt vraagt net als andere soorten vloerbedekking om regelmatig onderhoud. Net als eigenlijk elk gebruiksvoorwerp (uw kleding, uw auto). Goed onderhoud is niet moeilijk en hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Het is een kwestie van de juiste methode!

De gouden regels zijn:

hou vuil buiten de deur, met behulp van bijvoorbeeld een rooster of een borstelmat bij de voor- en

achterdeur. Een schoonloopmat achter de deur rekent af met fijn vuil en vocht.

stofzuig regelmatig (twee maal per week is een minimum). Gebruik een goede stofzuiger, bij voorkeur met

een elektrisch ronddraaiende borstel. Laat u bij de aanschaf goed adviseren door de leverancier over de

onderdruk (minimaal 160 millibar), die veel belangrijker is dan het aantal Watts!


Reinigingstips:
Handmatig reinigen
Kleine oppervlakten of gedeelten van het tapijt kan je zelf makkelijk uitvoeren. Gebruik daarbij bijvoorbeeld James Water. Maak een badstof handdoek vochtig met James Water en reinig het tapijt door met grote halen te wrijven (zet niet teveel kracht). U kunt alle soorten tapijt, ook hoogpolig tapijt, op deze manier reinigen.

Professioneel reinigen
Bij de grote beurt wordt het gehele tapijt gereinigd. Wij adviseren u deze intensieve reiniging over te laten aan de vakman: professionele reinigers gaan grondig en veilig te werk en bieden garantie op een optimaal resultaat.

Vlekken? Geen paniek!
Voor alle vlekken geldt: weer er snel bij. Pak direct een handdoek, natmaken met water, uitwringen en op de vlek leggen. Laat de handdoek het werk doen. Herhaal dit net zo vaak tot de handdoek niet meer verkleurt. Laat de vlek daarna rustig drogen. Gebruik geen fohn, hitte kan de vlak fixeren.

In de vlekkenwijzer kunt u de stof opzoeken die de vlek veroorzaakt heeft en welke methode u het best kunt gebruiken om de verse of oude vlek aan te pakken.

Voor een persoonlijk onderhouds- en /of reinigingsadvies kunt u bellen met de Parade Servicelijn 0900-4242424
(€ 0,20 p/min).
Home